Åka till Torsholmen

Torsholmen är en ö och man tar sig endast dit med båt.

Segla till Torsholmen

Att segla till Torsholmen är möjligt i de flesta typer av båtar, från optimist till C55 och större kölbåtar. En regel som gäller alla båttyper är att det på vissa ställen är grunt, även för optimist. Är du en van navigator är vägen ut till Torsholmen inte någon större utmaning men är du ny är det viktigt med förberedelse och att ha ett sjökort att segla efter under färdens gång.

Dokumentet Segla till Torsholmen ger ett säkert förslag på seglingsrutt som passar även den novise seglaren om försiktigthet beaktas.

Köra motorbåt till Torsholmen

Vid Lindenäs på Hammarö ligger en av föreningens motorbåtar. Båten är en grön plasteka märkt med KKFs logga. Motorbåten låses upp med samma nyckel som till föreningslokalen. Båten kan inte bokas upp av enskild medlem då det hindrar andra medlemmar att ta sig ut till Torsholmen. Den medlem som lånar Torsholmsfärjan ska därför skicka en avisering till bokning@kkfsegling.se med sitt namn och telefonnummer. Bokningsansvarig lägger då in en händelse i bokningskalendern med namn och telefonnummer till den som använder färjan. Andra medlemmar som vill ta sig ut till Torsholmen kan då ringa till numret i bokningskalendern för att be om hämtning.

I anslutning till bryggan på Lindenäs finns en grusparkering med 10 gästplatser och 2 parkeringsplatser för KKFs medlemmar. KKFs parkeringsplatser är nummer 1 och 21.