KSS bjuder in

  • 2 apr 2024

image: KSS bjuder in

KSS, Karlstads Segelsällskap, firar 140 år i år och har därför planerat flera aktiviteter av olika slag. Till följande evenemang är även KKF inbjuda:

Fredag 5 april, kl17 - after work and before sail
Fredag 26 april, kl17 - after work and before sail
Fredag 17 maj, kl17 - AW-sail

Självklart vill vi som KKFare vara med och fira! Anmälan till evenemangen senast en vecka innan till segling@kdss.se. Vill du göra en efteranmälan, kontakta Gunnar Åberg 0703334655. 


After Work and Before Sail
5 och 26:e April, 17:00. After work and before sail, upptakt inför årets seglingar.

Vi träffas för att under trevliga former prata och planera sommarens seglingar. Vi hoppas att Sällskapets hundraförtionde år ska bli ett år med mycket aktivitet på kappseglingsbanan och att alla typer av segling ska blomstra.

Det kommer att finnas ett gäng duktiga seglare på plats som kan förklara grundläggande kappseglingsregler och ge tips om taktik och kanske vad ni ska tänka på för att få er båt att gå lita fortare.

Det ska också gå att ställa frågor om långsegling eller kanske bara få ett tips hur man seglar till Nabben.

Vi hoppas att alla som har varit med och seglat kommer, men framför allt hoppas vi att det dyker upp många nya seglare. Har ni inte båt så är detta ett perfekt tillfälle att knyta kontakter med båtägare för att få ihop besättningar inför sommarens seglingar. Om ni av någon anledning inte har möjlighet att deltaga ombord finns det ett stort behov av funktionärer.

5 april går det att ställa frågor och få information om eskadersegling.

Båda gångerna blir det en Seglarpub där dryck går att köpa och tilltugg kommer att finnas. Hoppas på 2 trevliga kvällar med mycket seglingssnack.


AW-sail

17 maj 17:00. Vi träffas på KKF och testar segling med Sällskapets och KKFs C55or.  Om vindar och väder är med oss så blir det kanske några korta kappseglingar. Kaffe , lättöl och grillkorv kommer att serveras.


Anmälan till evenemangen senast en vecka innan till segling@kdss.se. 


Övriga datum att skriva in i kalendern :

18 Maj, Hamnens dag med bl.a. loppis med båtprylar

1 Juni, Jäverö Runt med invigning av nya Kappseglingsbryggan, efter seglingen fest på bryggan och i klubbhuset